maandag 8 oktober 2012

Earth bag construction house by Architect Nader Khalili

Categorie: ‘‘De kracht van duurzaam materiaal’’


Algemeen
De aardzak constructie is een van de meest betaalbare en duurzame manieren om een ​​huis dat in harmonie is met de aarde op te bouwen. De uitvinder van deze woning heet Nader Khalili. Khalili’s aardzak constructies zijn ongelooflijk simpel te bouwen en in zelfs binnen bereik van mensen met de meest beperkte middelen, wat altijd zijn doel was. 

Materiaal
De woning is niet alleen eenvoudig te bouwen maar ook ultraresistent. Ze is bestand tegen aardbevingen, overstromingen en andere natuurrampen. Geen nood aan machines of speciale vaardigheden, alles wat je nodig hebt, is teamwork. Met een groep van tien mensen wordt een huis gebouwd in een paar dagen en zonder al te veel moeite. Alles wat nodig is, is het vullen van de zakken met zand en ze in een cirkel vorm te positioneren. Dit is een extreem goedkope en snelle manier van veilige huizen bouwen met een hoge isolatiewaarde die nodig is in droge gebieden. Polypropyleen zakken worden gebruikt voor superieure sterkte en duurzaamheid. Voor permanente huisvesting van de zakken zijn ze bedekt met een soort van pleister voor de bescherming.

































Polypropyleen:
Voordelen: Prijs, zeer eenvoudig gebruik, goede chemische weerstand, lage wrijvingscoëfficiënt, uitstekende elektrische isolatie, geschikt voor voedsel, hoge vermoeidheidsweerstand, goede slagvastheid.
Nadelen: Zeer gevoelig voor UV-licht, grote krimp bij gieten, matige mechanische sterkte. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten