dinsdag 9 oktober 2012

Tribal DDB Amsterdam by i29


Categorie: ‘‘Materiaal als verrijking van het ontwerp’’


Algemeen
Muren, plafonds, meubels en verlichting zijn bedekt met grijs vilt op dit reclamebureau in Amsterdam ontworpen door de Nederlandse interieurarchitecten i29. Het doel was om een grote open ruimte te creeëren waar creatieve interactie wordt ondersteund. Dit alles met behoud van een werkomgeving die lange kantooruren en geconcentreerd werken stimuleert. Het ontwerp moest een identiteit hebben die vriendelijk en speels is, maar ook professioneel en serieus. 

Materiaal
Om te beginnen een materiaal dat een alternatief was voor het systeemplafond. Daarnaast was de akoestiek een belangrijk item omdat mensen in zo’n grote open ruimte een hoop geluid produceren. Met deze eisen kwamen zij al snel op textiel uit. Er is waarschijnlijk geen ander materiaal kan worden gebruikt op vloeren, plafonds, wanden, meubels en lampen dan vilt. Het is ook duurzaam, akoestisch, brandwerend en milieuvriendelijk. i29 zoekt altijd naar keuzes die meerdere vragen tegelijk beantwoorden. i29 is van mening dat eenvoud karakter geeft.






























Vilt
Voordelen: Slagvast en bestand tegen trillingen, ondoorlatend of absorberend, thermische en geluidsisolatie, filtervermogen, slijtvastheid, eenvoudig te vormen, elastisch, geschikt voor hergebruik.
Nadelen: Gewicht, beperkte samenhang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten