dinsdag 9 oktober 2012

Family Creche in Drulingen by Fluor Architecture

Categorie: ‘‘Materiaal als verrijking van het ontwerp’’


Algemeen
Allereerst, is deze familie crèche een levendige ruimte waar de kinderen verblijven en een werkplek voor het personeel. Het gebouw is in alle aspecten en behoeften de set voor deze omgeving, maar ook in de poëtische dimensie. De faciliteit wordt gezien als een beschuttende cocon voor de meest kwetsbare, het roept het idee van rust achter een bescherming. De strengheid en netheid heerst in deze vrije ruimte waar het kind zijn leven begint in de samenleving. 

Materiaal
Introvert in verschijning, is het gebouw beschut door een houten schaal - een envelop in de fysieke en symbolische betekenissen van het woord. Beschouwd als een huid die dient als bescherming tegen de snelle wereld rondom, deze envelop belichaamt het idee van een grens tussen het alledaagse leven en de warme en gezellige omgeving van de familie crèche. Op de straat, de Siberische lariks gaas en bekleding (Silverwood) beschermt de uitwendige isolatie in cellulosewatten. 






























Hout
Voordelen: Grondstof die blijft groeien/ontstaan, een uitgebreide reeks soorten, esthetisch, duurzaam, volledig geschikt voor hergebruik, licht van gewicht, toegankelijk/direct beschikbaar, verwarmd, bruikbaar als bouwmateriaal, gemakkelijke bewerking, innovatieve houtproducten.
Nadelen: Ontbossing, hout krimpt (krullen, kromtrekken en splijten), knoesten, vorstscheuren, ingegroeide schors, houtrot (vochtig), brandbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten