dinsdag 9 oktober 2012

Restroom in Golf Course by Berschneider + Berschneider

Categorie: ‘‘Materiaal als verrijking van het ontwerp’’


Algemeen
Een Duits architectuurbedrijf Berschneider + Berschneider heeft een ongewoon toilet ontworpen voor de populaire Lauterhofen Meier golfclub in Bavaria. Het gebouw is zeker uniek, vooral voor een golfbaan. Het ambitieuze doel was om voor een ​​vergelijkbare prijs een architectonische oplossing te vinden die integreert in het landschap en een comfortabele toiletvoorziening biedt.

Materiaal

De buitengevel wordt gedomineerd door gestapelde takken en stammen van de omringende bomen. Ze ontworpen een kleine simpele box met daarover bundels met grove takken met roestvrijstale openingen. Het interieur is strak en modern. Het constrast tussen de onbewerkte materialen en de glanzende afwerking geeft het een geraffineerde look. Dit zou maar een gewoon gebouwtje zijn zonder het gebruik van dit materiaal.































Hout
Voordelen: Grondstof die blijft groeien/ontstaan, een uitgebreide reeks soorten, esthetisch, duurzaam, volledig geschikt voor hergebruik, licht van gewicht, toegankelijk/direct beschikbaar, verwarmd, bruikbaar als bouwmateriaal, gemakkelijke bewerking, innovatieve houtproducten.
Nadelen: Ontbossing, hout krimpt (krullen, kromtrekken en splijten), knoesten, vorstscheuren, ingegroeide schors, houtrot (vochtig), brandbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten